Aalborg Pensionistorkester

underholdningsmusik - wienermusik - operette - musical

Om Aalborg Pensionistorkester

Aalborg Pensionistorkester blev startet i 1977 af navnkundige Anker Møller, som var en kendt person i Aalborgs musikliv.

Anker Møller - Aalborg Pensionistorkesters stifter og mangeårige dirigent

Den første prøve blev indvarslet til d. 22. november 1977 i den tidligere navigationsskole på Kastetvej i Aalborg. Der mødte en snes musikudøvere op til prøven og blandt instrumenterne var 2 tubaer, 3 harmonikaer, 1 mandolin, 1 banjo foruden en del strygere. Allerede efter den første prøve var der nogle, der sagde farvel og tak, fordi kapelmesterens forventninger til et pensionistorkester var større end deres.

Langt de fleste af de fremmødte kunne ikke læse noder, så man blev enige om at lægge ud med et nummer som alle kendte, nemlig ”Lille sommerfugl”. Det blev spillet i C-dur og det samme gjorde mange af de følgende numre.

Den første koncert fandt sted i Vejgaard Hallen d. 9. februar 1978 til et arrangement for AOF’s folkedansere. Aalborg Stiftstidende skrev herom: ” Det gik strålende. Musikken rullede rask af sted, og de mange tilskuere havde det dejligt”.

En dag i august 1978 ringede Aalborgs borgmester Marius Andersen til Anker Møller og spurgte om orkesteret kunne tænke sig at flytte prøverne om tirsdagen til ”Huset” i Hasserisgade. På det tidspunkt var ”Huset” lidt i modvind og kendt som et lidt uroligt sted med mange unge og borgmesteren så gerne, at der blev en bedre aldersspredning blandt stedets brugere. Forslaget blev forelagt orkesteret og fik i starten en blandet modtagelse, men resultatet blev dog, at Anker Møller sagde ja til tilbuddet om at afholde prøverne i ”Huset” under forudsætning af, at kommunen ville stille et klaver til rådighed. Det ville kommunen godt og orkesteret har aldrig fortrudt flytningen og Aalborg Pensionistorkester øvede i ”Huset” indtil april 2017. På grund af parkeringsforholdene var orkesteret på det tidspunkt nødt til at finde et andet øvelokale. Det blev plejehjemmet Birkebo, Forchhammersvej 23, 9000 Aalborg. Her har orkesteret en dejlig sal til rådighed hver tirsdag formiddag.

Aalborg Pensionistorkesters koncerter var i starten forbeholdt Aalborg, men har nu bredt sig til hele Nordjylland. Mange sangsolister har i tidens løb optrådt sammen med orkesteret bl.a. Birthe Kjær, Dario Campeotto, Katy Bødtger, Bjørn Tidmand , Lars Lilholt og Hanna Vig tillige med trompetisten Per Iversen.

Allerede i de første år af orkesterets virke blev orkesterets motto formuleret, nemlig:

”VI TAGER IKKE PILLER, FOR VI SPILLER”

Opdateret 15. marts 2019